Fernando Moreno, de 70 anys, ahir va sortir d'Olot amb bicicleta amb l'objectiu de recórrer 1.300 quilòmetres amb bicicleta. Són els que separen Olot de Santiago de Compostela. Moreno va indicar que no descarta arribar fins a Finisterre o fer la tornada amb bicicleta.

En la sortida, Moreno va estar acompanyat de Raúl Gómez, el presentador del programa Maraton Man. Al seu programa, Gómez exposa la seva participació a les curses pedestres de llarga distància. Hi presenta les històries personals dels participants en les curses i els repte de preparar-se i participar.

El repte de Moreno és aconseguir 1.300 joguines. Per cada quilòmetre que demostri, la casa Euromaster dóna a la Creu Vermella una joguina. Es tracta de la iniciativa solidària Quilòmetres de Felicitat d'Euromaster, xarxa nacional de tallers de vehicles, amb la qual donen una joguina en benefici de Creu Roja per cada quilòmetre que recorre qualsevol usuari registrat a la web www.kmsdefelicidad.com.

El camí de Santiago

Són quilòmetres que la gent fa a peu, sigui corrent o en marxa atlètica. Com els fa el presentador Raúl Gómez al programa Maratón Man. Això no obstant, Moreno els farà amb bicicleta. Segons va explicar, tot va començar quan va rebre la revista de la Creu Roja a casa seva i va veure la iniciativa Quilòmetres de Felicitat va decidir implicar-s'hi. Es veu que ja volia fer el camí de Santiago amb bicicleta i la iniciativa el va acabar de convèncer.

Pel maig va anar a la Creu Roja d'Olot que li van recollir la idea. Un cop acceptada, Moreno va començar a entrenar per posar-se en forma.

En la seva joventut, Moreno era un ciclista experimentat que havia participat en competicions. Això no obstant, feia més de 20 anys que no es preparava per a un repte tan important. Des de l'inici de la preparació, ha fet uns 9.000 quilòmetres i ha perdut uns 6 quilograms.

Ahir, es trobava bé per cobrir els 1.300 quilòmetres que van del carrer Bisbe Lorenzana d'Olot fins a la plaça de l'Obradoiro a Sant Jaume de Compostel·la. Va comptar que hi estarà uns 18 dies, entre els quals n'hi haurà algun de descans. Pensa fer una mitjana de 85 quilòmetres diaris i passar per Logroño, Burgos i León. L'evolució del camí es podrà seguir a través de la pàgina web.

Va explicar que després de Santiago té la voluntat d'arribar a Finesterre, on els peregrins cremen la roba del viatge. També va apuntar la possibilitat de fer el camí de tornada amb bicicleta.

Segons ell, la motivació principal és aconseguir el màxim possible de joguines. Ahir, els representants d'Euromaster i de la Creu Roja van explicar que la idea és aconseguir intercanviar la salut de l'esport per joguines per a nens desfavorits. La idea és aconseguir 20.000 joguines pel desembre. De moment, els participants al projecte han aportat quilòmetres correguts per 15.000 joguines.

Un dels que aporta més quilòmetres és Raúl Gómez, l'ambaixador del projecte.