Ciutadans ha demanat la compareixença al Parlament de Catalunya de la consellera d'Afers Socials i Família, Dolors Bassa, perquè aclareixi si va cessar al director general d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo, «per trobar-se en un conflicte d'interessos», tal com Cs assegura que havia denunciat.

Calvo va dimitir el 9 d'agost del càrrec i també va deixar l'acta de regidor d'ERC per Girona després que s'obrís un expedient i investiguessin contractes amb entitats que ell havia dirigit.

El polític va al·legar motius «personals». El republicà havia estat acusat d'afavorir a algunes fundacions com a director general del DGAIA, entre les quals la Fundació Acció Social Infància (FASI), de la qual era director adjunt en excedència, amb l'adjudicació de contractes per gestionar centres de menors. La diputada a Catalunya de Cs, Laura Vílchez, ha sol·licitat també la compareixença de la nova directora del departament que vetlla per la defensa de la infància, Georgina Oliva, perquè informi del seu pla de treball per al sistema de protecció a la infància a Catalunya que, segons Vílchez, s'hauria de «reestructurar» perquè «actualment es troba en una situació insostenible».

Ricard Calvo deixava el càrrec com a cap de la DGAIA i el de regidor de Girona perquè deia sentir-se «sobrepassat» a l'hora de compaginar les dues feines. A mitjans de juliol el Govern va començar a investigar els contractes d'Infància concedits a entitats vinculades amb Calvo després que el sindicat CGT alertés sobre possibles adjudicacions de serveis residencials per infants, concretament s'assenyalava a la Fundació Acció Social, que hauria rebut 98 milions d'euros, i vinculada amb Calvo. Quan va dimitir del càrrec fa gairebé un mes va voler deixar clar que mai no havia cobrat dos sous i també que tot i abandonar la primera línia de la política, continuaria implicat amb el procés.

Calvo deia marxar «amb la sensació de la feina ben feta» i admetia que hi ha decisions que «moltes vegades no agraden a tothom». Poc després de la seva dimissió, la consellera Bassa va defensar lactuació i professionalitat de Calvo. Lamentava que els conflictes al voltant de la protecció dels infants s'haguessin centrat en ell i recordava que els treballadors de FASI van protestar per la reducció del pressupost.