Els examinadors del carnet de conduir. Això es va traduir en el cas de Girona, amb un sol treballador de la DGT a les pistes de Montjuïc i per tant, que només es poguessin fer una tretzena de testos pràctics ahir, que és el que sol fer de mitjana un sol examinador cada dia quan fa exàmens pràctics.

En total, segons fonts sindicals, ahir hi havia a Girona vuit examinadors en actiu i d'aquests, set van decidir secundar la nova jornada d'aturades.

Els alumnes van pujar fins a Montjuïc sense saber si es podrien examinar i una tretzena van tenir sort perquè van poder fer el pràctic de conduir. Alguns d'ells, ho esperaven ja des del juny i el juliol, quan les aturades no els ho van permetre

Cal recordar que aquestes noves mobilitzacions arriben després d'un mes de juny i juliol també amb vaga d'aquest col·lectiu.

Les aturades que es fan aquest mes de setembre es fan els dilluns, dimarts i dimecres. Inicialment, però, la previsió era que hi hagués aturades tots els dies de la setmana lectius, però, finalment, el col·lectiu d'examinadors va decidir fer marxa enrere i desconvocar la vaga indefinida.

Des del sindicat Csif, que dona suport a la vaga d'examinadors de la DGT i que està convocada per Asextra (Associació d'Examinadors de Trànsit), lamenten que «els gestors de la DGT no tinguin ni la mínima intenció d'evitar aquesta situació, per la qual ho està passant molt malament molta gent» i afegeixen que «fan una crida al nou director general de trànsit per tal que cridi a negociar i acabi amb aquest llarg conflicte».

Per la seva banda, la secretària d'Administració General de l'Estat de la UGT Catalunya i examinadora de Trànsit, Sílvia Faja, en declaracions a l'ACN, va assegurar que «l'únic que no hi perd» en aquest conflicte «és la DGT» i va lamentar que després de vint jornades d'aturades entre juny i juliol, «no posa cap proposta sobre la taula i no té cap interès per negociar res».

Les autoescoles, per la seva banda, van demanar la setmana passada que la DGT solucioni el problema i que, mentrestant, siguin agents de la Guàrdia Civil que ocupin el lloc dels examinadors que fan aturades.

El col·lectiu de les autoescoles s'ha vist abocat, segons els seus representants, cap a EROs temporals i grans problemes econòmics arran de les aturades del col·lectiu de la DGT, que reclama un increment salarial a través d'un complement específic.

El president de l'Associació d'Autoescoles de les comarques de Girona, Joan Sala, assegura que els alumnes estan «desesperats» i que està previst que pròximament quan s'hagi consensuat es faci una nova jornada de mobilitzacions per part de les autoescoles per mostrar el rebuig i reclamar més examinadors.