Segons fonts de l´Ajuntament de Riudaura, s´han pogut identificar els autors d´un seguit de bretolades que varen tenir lloc en la nit del dissabte al diumenge i que van ocasionar danys a vehicles i desperfectes a cases particulars i edificis públics. Els Mossos per haver fet bretolades amb danys a Riudaura la nit del dissabte al diumenge.

L´Ajuntament de Riudaura, ahir, va comptar els danys ocasionats per bretolades durant la nit del dissabte al diumenge a la localitat i així presentar la denúncia. També ho varen fer alguns dels particulars afectats per les bretolades.

Els fets van tenir lloc entre les 3 i les 4 de la matinada. En una hora, dues persones joves van trencar els retrovisors dels cotxes aparcats a la plaça Tiradors. Es tracta d´una plaça molt gran situada davant del centre cívic, sota de l´església i al costat d´un carrer de cases de planta i un pis.

També van trencar retrovisors a cotxes aparcats al carrer Surita. És un carrer estret que es converteix en la carretera que condueix a la zona de les gorgues del naixement de la riera de Riudaura i sota de la muntanya de la Cantina.

Els cotxes no van ser els únics afectats pel seguit d´accions vandàliques. El diumenge, alguns veïns van descobrir que algú havia intentat forçar el pany de la porta dels baixos de la casa on resideixen.

L´escola també va resultar afectada. A pocs metres de l´entrada al nucli urbà, les tres persones identificades van trencar el plafó informatiu de l´entrada del centre.

Es tracta d´un plafó tancat amb vidre que conté informació dels actes infantils. Hi ha papers de colors amb dibuixos infantils que informen d´excursions, festes, berenades i jocs. El plafó està enganxat a la barana de ferro que envolta el centre educatiu. També van fer malbé el porter electrònic.

Un poble proper a Olot

Riudaura és una localitat on a vegades hi ha incidents com bretolades o robatoris. El poble està situat a uns tres quilòmetres de les cases del barri del Pla de Dalt d´Olot.

L´avantatge és que només hi ha un camí entre el poble i Olot. Es tracta d´una ruta que passa per la GIP-5223 i la GIV-5224.

La ruta puja pel coll dels Morts i és visible per tots cantons des de les masies de la falda de les muntanyes i en el darrer tram per les cases del poble.

La major part de les vegades que hi ha passat algun fet similar als de la nit del dissabte al diumenge ha coincidit amb caps de setmana llargs, períodes de vacances o en nits amb celebracions festives.