L'últim episodi de pluges ue s'ha viscut a les comarques de Girona durant les últimes hores ha afectat sobretot les comarques de la Selva, el Ripollès i la Garrotxa.

Aquestes pluges van provocar imatges com les que es van poder veure ahir al vespre al polígon de Sils, els embornals no donaven l'abast per la gran quantitat d'aigua.

També han afectat negativament al veïnat de Martorell de Maçanet. Que es troba sense llum des de la matinada arran d'aquestes inclemències meteorològiques.

Endesa assegura que l'avaria es va detectar pels volts d'un quart de quatre de la matinada. I que va afectar inicialment fins a 2.200 clients que van quedar-se sense llum arran de la caiguda d'un llamp que va afectar un seccionador de la infraestructura.

Inicialment, tot eren clients de Maçanet i Tordera. I segons la companyia, al llarg de la nit hi ha hagut zones que han anat recuperant la línia. I que pels volts de tres quarts de set només quedaven 28 clients sense, entre ells els del veïnat de Martorell de Maçanet, on hi ha masies disseminades. A les deu del matí, assegura Endesa, tots els afectats han recuperat el servei.

Aquestes pluges han obligat els Bombers a fer tres sortides durant la nit i matinada. Una a Lloret de Mar per una banyera embussada arran de l'aigua, l'altra a Breda en una fàbrica que tenia dos dits d'aigua però on al final no la van poder bombar perquè hi havia poca aigua i finalment, a Vidreres, per l'acumulació d'aigua en una zona inundable de la C-35.

22 litres en mitja hora

Cal destacar que al Ripollès, a Sant Joan de les Abadesses durant l'episodi d'ahir, segons el Meteocat, van arribar a caure 22 litres en només mitja hora i 13 d'aquests en només 10 minuts. En aquest punt de la geografia gironina, van caure un total de 31,8 litres en les últimes 24 hores.

La resta de municipis de la província on les pluges han estat més generoses durant aquest període són: les Planes d'Hostoles amb 38,5 litres; Breda amb 26,5 litres; Vilobí d'Onyar amb 20,3 litres; Fogars de la Selva amb 18,5 i Santa Coloma amb 20. A la Garrotxa, les tempestes també van descarregar i van caure 25,6 litres, a la Vall d'en Bas.