Segons l'informe fet públic ahir per part de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), els embassaments de les conques internes de Catalunya es troben al 61% de la seva capacitat màxima, un volum lleugerament superior al registrat en aquesta època ara farà un any. Dels sistemes catalans, el que conté una major quantitat de reserves és el del Ter-Llobregat, amb un 63%, mentre que el que en porta menys és el de Siurana-Riudecanyes, amb un 21%.

A inicis del passat mes d'agost, els embassaments del país comptaven amb un percentatge del 66,35% d'aigua, una xifra una mica per sobre del 61%, aproximat a l'alça, que s'ha registrat a principis del present setembre i que correspon a 421,65 hm3, tenint en compte els 694,45 hm3 de volum límit. En comparació amb l'any passat, en aquesta mateixa època els pantans catalans es trobaven al 58,90%, amb un total de 409,04hm3. Fa deu i cinc anys, els valors sobrepassaven els del 2016 i el 2017 amb 505,01 i 509 hm3, respectivament. Segons l'anàlisi de l'ACA, el sistema Ter-Llobregat es troba al 63% de la seva capacitat amb 389hm3, una quantia per damunt de les dades recollides l'any passat (383 hm3).

Els pantans del Ter, on s'inclouen Sau i Susqueda. Els experts de l'ACA sostenen que els volums actuals són producte d'un constant descens de l'aigua fruit d'un estiu molt càlid i sec. Tot i així, s'espera que amb l'entrada de la tardor, les pluges típiques de l'estació aconsegueixin recuperar els nivells habituals de les preses. Malgrat que el volum de reserves actual és el normal, l'ACA està incrementant el règim de producció de la dessalinitzadora del Llobregat del 10 al 30%.

La dessalinitzadora del Tordera segueix garantint la demanda del nord del Maresme i del sud de la Selva.