Les Festes del Tura d'Olot, que es van celebrar del 6 al 10 de setembre passat, han mantingut la tranquil·litat de les últimes edicions sense incidències importants. Enguany es va reforçar la seguretat amb més barreres a carrers i principals accessos del nucli antic arran dels atemptats i per primer cop es van fer controls aleatoris a motxilles. El resultat ha estat un total de 13 comisos de droga, la majoria marihuana, i la retirada de 3 armes prohibides.

Respecte l'any anterior, s'han reduït les incidències que han requerit l'actuació policial, amb menys furts de mòbils denunciats i una destacada reducció de positius per alcoholèmia. Si el 2016 es van denunciar 17 conductors per superar la taxa d'alcohol permesa, enguany han estat 4, és a dir un 2,5% del total (es van fer 160 proves).

A nivell sanitari, es van fer un 29% menys d'assistències respecte l'any anterior si bé han augmentat els ferits per baralles. Dels 3 de l'any passat, enguany n'hi ha hagut 15 però cap de greu. Tampoc hi ha hagut cap cas de coma etíl·lic però sí intoxicacions etíl·liques, amb un total de 18 casos, la majoria adults.