La Fundació Guifré de Ripoll va acomiadar la setmana passada diversos treballadors, entre els quals l'exdirector i l'exsupervisora, que estan investigats pels suposats maltractaments a avis que es van destapar a mitjans de l'any passat. La mesura s'ha pres «estrictament per motius laborals» segons explica el president de Patronat i alcalde de Ripoll, Jordi Munell. Es tracta d'acomiadaments que qualifica «d'objectius» que arriben després d'un procés que es va iniciar ja fa alguns mesos després de la contractació d'una responsable de recursos humans.

Des de feia uns mesos la Fundació tenia al voltant d'una quinzena de treballadors de baixa, segons ha confirmat Munell, a més dels dos investigats que no podien reincorporar-se a la feina. Tot plegat havia convertit la situació en «insostenible».

Durant les darreres setmanes s'ha incorporat a la residència geriàtrica la figura d'un guàrdia jurat. Munell explica que entre altres raons aquest nou lloc de treball respon a «evitar que les persones que estan investigades puguin tenir accés a l'edifici». Aquesta setmana la Fundació informarà del nombre d'acomiadats de la residència, als quals s'han sumat algunes baixes voluntàries també en els últims dies, algunes de relacionades amb l'ambient de treball que s'hi havia generat.