Després de gairebé tres setmanes de vaga indefinida del servei de transport sanitari de Girona i l'Alt Maresme, finalment ahir els treballadors i l'empresa concessionària, Transport Sanitari de Catalunya , segons van informar des del comitè de vaga.

Entre ahir i avui, aquest preacord se sotmetrà a votació entre la plantilla i si obté la majoria, la protesta es podria desconvocar definitivament divendres, quan hi ha prevista una reunió a la seu del Departament de Treball a Barcelona per signar l'acord definitiu. En aquesta mediació de l'autoritat laboral també s'hi convocaran els representants del Servei Català de la Salut (CatSalut) i del SEM.

El principi d'entesa al que es va arribar ahir és fruit de l'activitat «frenètica» dels darrers dies, arran de l'última reunió celebrada a finals de la setmana passada a la seu de la Generalitat de Girona, i s'han anat acostant posicions», va explicar ahir el portaveu del comitè de vaga, Joan Ramon Rodríguez.

El preacord signat per les dues parts se centra en nou dels dotze punts en què discrepaven; qüestions encallades des de fa mesos i que han portat a una vaga indefinida. Els altres punts fan referència a l'administració.

En el document que han de votar les assemblees de treballadors l'empresa es compromet a transformar en indefinits el 25% dels contractes en pràctiques que han superat els quinze mesos de durada; al «compliment estricte» del contracte pel que fa a les categories professionals, riscos laborals o flotes de vehicles; a tendir cap a una jornada de 1.800 hores anuals progressivament; a revisar la categoria laboral dels treballadors temporals subrogats el gener del 2016; reconèixer la funció que estiguin desenvolupant i a arxivar els procediments disciplinaris oberts al comitè d'empresa o de vaga.

A més, també es compromet a la retirada definitiva dels dos conflictes col·lectius oberts per il·legalitat de les vagues d'agost i setembre.

Per la seva banda, el comitè ha de suspendre la vaga fins a emetre la reposta definitiva d'acord amb els resultats de les quatre assemblees que se celebren fins avui. En la primera trobada de treballadors d'ahir, el suport a desconvocar la vaga va ser d'un 98%.