28 de setembre de 2017
28.09.2017

Puigcerdà instal·larà dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Els treballadors del Consell Comarcal del Gironès provaran un cotxe elèctric durant tres setmanes

28.09.2017 | 00:39
Treballadors i responsables del Consell del Gironès, amb el cotxe.

Puigcerdà entrarà a l'era dels vehicles elèctrics perquè la gran demanda que, segons l'equip de govern municipal, ha rebut l'Ajuntament per equipar la vila de carregadors l'ha empès a instal·lar-ne dos al llarg dels pròxims mesos.

El consistori té damunt la taula dos projectes per instal·lar al nucli urbà dos punts de recàrrega diferents. Per una banda, un de recàrrega ràpida d'uns 25 minuts, que s'habilitarà al principal accés de la vila, el parc dels Quatre Camins. Aquest és un punt estratègic del nucli urbà perquè està ubicat a l'entrada dels vehicles que vénen de la resta de la Cerdanya i de Barcelona i, també, és a l'accés del polígon industrial. La instal·lació tindrà un cost de 68.586 euros, 40.000 dels quals els posa l'Institut Català de l'Energia (ICAE); 6.000, la Diputació; i 22.500, l'Ajuntament.

El consistori està estudiant la instal·lació d'un segon punt de recàrrega semiràpid de 4 hores, a l'entorn de la plaça del Rec, davant la seu del Consell Comarcal, destinat als veïns i els treballadors d'aquesta zona. El seu pressupost és de 16.000 euros i el consistori l'habilitarà si li donen una nova ajuda. En una primera fase experimental, la recàrrega serà gratuïta.

D'altra banda, i amb motiu de la celebració a Catalunya de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, els treballadors del Consell del Gironès, provaran durant tres setmanes un vehicle elèctric per als desplaçaments per fer visites tècniques entre municipis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook