L'empresa constructora que es fa càrrec de les obres de recuperació de l'antiga rectoria de Sant Aniol d'Aguja des de fa dies treballa en la construcció de la coberta.

La recuperació de l'edifici del costat de la rectoria representa la fase final de les obres d'una recuperació que ha durat 4 anys.

L'estiu del 2013, l'edifici que havia servit de rectoria durant centúries i després de refugi d'excursionistes va arribar a la màxima degradació, quan es va enfonsar part de la coberta de l'edifici principal i l'edifici que ara reparen també la tenia molt malament.

Per tal d'aturar la degradació i afrontar la recuperació es van ajuntar les entitats el Peu Alegre de Sant Llorenç de Cerdans, el Centre Excursionista Banyoles i l'Associació Cultural Terra Aspra de Montagut i Oix i van formar l'entitat Amics de Sant Aniol.

Sobre la base de molts esforços, com ara el de traslladar material a mans fins a la rectoria, els Amics de Sant Aniol van aconseguir afermar els edificis i cobrir la nau principal, a finals de novembre del 2015. En aquell moment, havien traslladat a mans 8 tones de sorra, teules, bigues i eines. També fan loteries, concerts i han rebut ajut de la Diputació i la Caixa.

En l'estiu d'aquest 2017, s'han trobat que els han robat eines en el context d'un augment general dels mals comportaments a l'Alta Garrotxa. La previsió és que l'edifici aviat torni a tenir utilitat com a refugi i restaurant.