Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona han detingut un conductor temerari que va provocar un Mossos d'Esquadraaccident de trànsital seu pas per Vilablareix.

L'home anava molt begut i sota els efectes de la cocaïna. Va donar positiu en ambdós testos realitzats per la policia i els agents de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona el van detenir. Es tracta d'un home de 41 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres.

Va quedar acusat de ser el presumpte autor de dos delictes contra la seguretat del trànsit: per conduir amb una taxa d'alcohol penalment punible i sota els efectes de les drogues.

Els fets van passar cap a les nou del matí de diumenge, al punt quilomètric 65,5, de l'autopista AP-7, dins el terme municipal de Vilablareix.

Els agents van comprovar que un cotxe havia encalçat una furgoneta i havia bolcat. El conductor, que havia resultat il·lès, presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.

Després d'auxiliar les persones implicades, els Mossos van efectuar la prova d'alcoholèmia al conductor causant de l'accident de trànsit.

Aquest va donar un resultat positiu de 0,69 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, més del doble del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0,25 mg/litre d'aire expirat.

A més, els agents també li van fer la prova de detecció de drogues, la qual va donar positiu per consum de cocaïna.

Detingut per dos delictes

Un cop finalitzades les dues proves, el conductor va quedar detingut pels agents de trànsit dels Mossos d'Esquadra per dos delictes relatius a la seguretat del trànsit.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.