12 de octubre de 2017
12.10.2017
12 D'OCTUBRE

Més de 40 ajuntaments i diversos comerços gironins obren les portes el 12-O com un dia habitual

Alguns consistoris funcionen amb normalitat i s'hi poden fer tràmits i d'altres ho fan a porta tancada amb els càrrecs electes - Els establiments han pres aquesta decisió malgrat que es tracta d'un festiu que no té autoritzada l'obertura

16.10.2017 | 09:49
Més de 40 ajuntaments i diversos comerços gironins obren les portes el 12-O com un dia habitual

Finalment, més de 40 ajuntaments de les comarques gironines treballen aquest dijous 12 d'octubre. Alguns consistoris funcionen amb normalitat i s'hi poden fer tràmits i d'altres ho fan a porta tancada amb els càrrecs electes. En alguns casos, a més, s'ha decidit fer festa demà o, com el cas de Verges o Celrà, es dona la possibilitat als treballadors municipals de canviar el festiu per qualsevol altre dia laborable.

Entre les poblacions que converteixen el festiu d'Espanya en dia feiner hi ha Girona, Salt, Celrà (Gironès), Figueres (Alt Empordà), la Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí (Baix Empordà), Santa Coloma de Farners (Selva) o Mieres (Garrotxa).

En el cas de Girona, el govern municipal del qual està liderat per Marta Madrenas (PDeCAT), ha ofert als empleats de l'Ajuntament "treballar de manera voluntària" i els qui vulguin poden fer festa.

Madrenas treballarà al costat del seu equip a porta tancada, com han fet en els últims dos anys en el municipi, del que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser l'alcalde entre 2011 i 2016.

Comerços de poblacions gironines obren portes aquest 12-O com a mesura de protesta

Aixecar les persianes dels comerços com a mesura de protesta. Aquesta és la decisió que han pres diversos comerciants d'algunes poblacions de la demarcació de Girona aquest dijous 12 d'octubre davant de la situació política que viu Catalunya i com a protesta per l'actitud de l'Estat.

Les associacions de comerciants de les poblacions que no tenen autoritzada l'obertura aquest dijous han deixat via lliure als establiments i alguns d'ells s'han mostrat partidaris d'obrir. És el cas de poblacions com Olot, Torroella de Montgrí, Celrà, Cassà de la Selva, Banyoles o Riudellots de la Selva. Malgrat tot, les associacions de comerciants d'aquests municipis han deixat clar que no lideren la iniciativa i han informat als botiguers que obrir podria comportar sancions en cas de denúncia.

Obertura autoritzada

En d'altres poblacions catalanes els comerços també obriran portes aquest dijous 12 d'octubre però de manera autoritzada. És el cas de poblacions com Berga, Alcanar, Badalona, Girona, l'Hospitalet de Llobregat o Llagostera. Tots aquests ajuntaments van sol·licitar al Departament d'Empresa i Coneixement poder obrir els comerços el 12 d'octubre.

La normativa catalana d'horaris comercials estableix que la Generalitat pot fixar un total de vuit dies festius d'obertura autoritzada. Aquest 2017 els dies d'obertura són el 8 de gener, el 2 de juliol, l'1 de novembre i el 6, 8, 10, 17 i 24 de desembre. De la seva banda, els ajuntaments poden substituir dos d'aquestes dates o bé afegir dos dies més d'obertura al calendari comercial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema