16 de octubre de 2017
16.10.2017

El Govern admet que «s'ha anat a remolc» en la lluita contra la vespa asiàtica

Assegura que a partir d'ara prioritzarà la lluita contra aquelles espècies invasores que ataquen fauna i flora «clau» per a l'ecosistema · 90 experts d'arreu de l'Estat participen a Girona en un congrés nacional

16.10.2017 | 12:18
Un moment del congrés estatal sobre plantes exòtiques invasores que es fa a Girona

El Govern planteja fer un canvi d'estratègia en la lluita contra les espècies invasores. El director General de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, ha explicat que fins ara "s'ha anat a remolc" en la lluita contra espècies com la vespa asiàtica.

Per això, la proposta amb la que treballa la conselleria de Territori i Sostenibilitat és centrar-se en la protecció d'unes "quinze o vint" espècies que són "clau" pel seu risc o per la protecció d'ecosistemes.

Una de les estratègies que hi ha a sobre de la taula és restringir la compra i tinença de determinada flora i fauna que són un risc.

Miralles, que no ha posat data a aquesta restricció, ha posat d'exemple la tortuga de Florida, una de les espècies que més s'abandonen quan creixen. La gestió de les espècies exòtiques invasores es tracta des de fa cinc anys en un congrés d'àmbit espanyol que aquest dilluns ha començat a Girona amb més de 90 inscrits.

La ciutat també ha detallat que està incrementant la lluita contra les espècies exòtiques invasores com l'arbre ailant. El regidor de paisatge, Narcís Sastre, ha detallat que preveuen dedicar en els propers anys "entre 350.000 i 400.000 euros" a lluitar contra aquesta situació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook