El Govern planteja fer un canvi d'estratègia en la lluita contra les espècies invasores. El director General de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, ha explicat que fins ara "s'ha anat a remolc" en la lluita contra espècies com la vespa asiàtica

Per això, la proposta amb la que treballa la conselleria de Territori i Sostenibilitat és centrar-se en la protecció d'unes "quinze o vint" espècies que són "clau" pel seu risc o per la protecció d'ecosistemes.

Una de les estratègies que hi ha a sobre de la taula és restringir la compra i tinença de determinada flora i fauna que són un risc.

Miralles, que no ha posat data a aquesta restricció, ha posat d'exemple la tortuga de Florida, una de les espècies que més s'abandonen quan creixen. La gestió de les espècies exòtiques invasores es tracta des de fa cinc anys en un congrés d'àmbit espanyol que aquest dilluns ha començat a Girona amb més de 90 inscrits.

La ciutat també ha detallat que està incrementant la lluita contra les espècies exòtiques invasores com l'arbre ailant. El regidor de paisatge, Narcís Sastre, ha detallat que preveuen dedicar en els propers anys "entre 350.000 i 400.000 euros" a lluitar contra aquesta situació.