26 de octubre de 2017
26.10.2017

Camprodon rectifica la recollida de residus i seguirà amb el consell

Van aprovar un plec de condicions i un estudi per gestionar-ho sol i no ho ha aplicat mai

26.10.2017 | 00:23

L'Ajuntament de Camprodon, en el darrer ple, va aprovar per unanimitat mantenir-se dins del servei de recollida de residus comarcal. En la tardor de l'any passat, l'Ajuntament de Camprodon va aprovar sortir del servei de recollida comarcal i va aprovar un plec de condicions amb l'objectiu de fer-se la recollida en solitari.

L'Ajuntament argumentava la sortida sobre la base de considerar que els preus oferts pel Consell Comarcal del Ripollès li resultaven massa cars.

Això no obstant, segons ha explicat l'alcalde de Camprodon, Xavier Sala (Junts Fem Camprodon), mai ha activat un servei de recollida propi, perquè abans havia d'acabar el contracte que mantenia amb el Consell Comarcal i es va limitar a fer tràmits administratius.

En el ple, l'alcalde va explicar que la mediació de l'Agència Catalana de Residus ha estat fonamental, perquè l'Ajuntament hagi arribat a un acord amb el Consell Comarcal del Ripollès.

L'actual oferta del Consell Comarcal rebaixa en un 25% la que l'any passat va provocar l'anunci de la voluntat de sortida i l'aprovació del plec de condicions.

El grup de l'oposició Tots per Camprodon-CP sempre s'ha manifestat contrari a la sortida de la recollida comarcal de residus.

Per això, en el darrer ple, va estar d'acord amb la decisió de mantenir-se dins de l'àmbit comarcal de la recollida de residus.

Això no obstant, els opositors van reclamar les despeses provocades per l'aposta de sortir del servei comarcal. Van retreure a l'equip de govern una despesa de 2.500 euros en la redacció d'estudis destinats a la gestió d'un servei propi de recollida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook