El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olot, Josep Guix (PSC), va plantejar una ampliació de les gosseres comarcals de Can Malí. En el darrer ple de l'Ajuntament d'Olot, Guix va dir que les gosseres han quedat pràcticament saturades i que caldrà pensar en unes ampliacions.

El regidor de Medi Ambient ha explicat que quan troben un gos , perquè sempre estan plenes. Guix va atribuir el problema a la falta d'adopcions. Les gosseres comarcals són propietat del Consell Comarcal de la Garrotxa des del juliol del 2016.

Per tal d'evitar els abandonaments, l'Ajuntament d'Olot L'acord va tenir lloc el passat mes de juliol i va ser una de les accions a favor dels animals que Josep Guix va enumerar en el darrer ple, el del pressupost del 2018.

L'acord ha fet possible que l'Ajuntament tingui disposició de les dades de vacunacions d'animals que viuen a Olot. El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya -que integra i agrupa els 4 col·legis oficials de veterinaris de Catalunya- el 1987 va crear l'Arxiu d'Identificació d'Animals de Companyia (AIAC).

Prop de 2.000 animals

A Olot hi ha un cens que té 1.960 animals de companyia registrats, la major part dels quals són gossos. El problema és que consideren que n'hi ha més.