El desplegament de l'eConsulta, l'eina de consulta entre pacients i professionals dels ambulatoris continua avançant. Aquest mes d'octubre, la Regió Sanitària de Lleida ha desplegat l'eConsulta ja en tots els equips d'atenció primàriade la regió, un total de 23 i es converteix així en la primera regió sanitària de Catalunya que assoleix el 100% de desplegament.

L'eConsulta és una eina de consulta no presencial entre el ciutadà i el professional de salut que complementa l'atenció presencial, que permet estalviar tràmits i temps i que s'està implementant de manera progressiva. Per accedir-hi els usuaris han de tenir activat el seu portal digital de La Meva Salut, l'accés al qual s'ha de sol·licitar als centres d'atenció primària.

L'eConsulta permet resoldre necessitats del ciutadà sense que professional i pacient comparteixin espai i temps. L'usuari pot enviar consultes de manera segura i confidencial al seu metge i infermera en qualsevol moment i des de qualsevol dispositiu.

Admet fitxers annexos i permet veure l'historial de consultes fetes, accedir-hi en qualsevol moment i rebre notificacions per correu electrònic quan el professional ha respost la consulta. Tot queda enregistrat a la història clínica.