03 de novembre de 2017
03.11.2017

Dos-cents quilòmetres a peu i 250 en bici

El Consell del Pla de l'Estany agrupa totes les rutes de senderisme i els itineraris cicloturistes de la comarca en un llibret conjunt · Entre les novetats hi ha un recorregut a Rocacorba i el que ressegueix el carril bici, que connecta tots els municipis

03.11.2017 | 11:23
El president comarcal, Jordi Xargay, i la regidora de Promoció Econòmica de Banyoles, Joana Vilà.

L'àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell del Pla de l'Estany acaba de publicar un nou llibret conjunt de rutes de senderisme, bicicleta i BTT de la comarca, del qual se n'han editat 3.000 exemplars. El document inclou 19 rutes de senderisme, que sumen en total 200 quilòmetres de camins i 12 per fer en bicicleta i BTT, que recorren 250 quilòmetres de pistes, de tots els nivells.

El llibret aplega set noves rutes, de creació recent, entre les quals n'hi ha algunes que els ajuntaments ja havien senyalitzat i d'altres que s'han fet de nou; recupera tres de les cinc propostes de l'antic fullet de rutes a peu; manté les tres basades en el llibre Soldats de Salamina; i afegeix les rutes PR-C120, que va a Rocacorba, i la quarta etapa del GR 1 que passa per la comarca.

Informació detallada

Pel que fa a l'oferta de cicloturisme, la publicació recull els recorreguts en BTT homologats per Turisme de Catalunya, que estan senyalitzats sobre el territori, i com a novetat incorpora la ruta de Rocacorba i la del carril bici, que connecta diversos municipis de la comarca.

Totes les rutes disposen d'un mapa i les dades sobre la seva dificultat, distància, durada, desnivell –en el cas de les pensades per fer en bicicleta–, senyalització i sortida, a més de la descripció i els punts d'interès. També inclou un codi QR que permet visualitzar, descarregar, imprimir i compartir el mapa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema