03 de novembre de 2017
03.11.2017

Les quines de Nadal s'hauran de celebrar entre el 2 de desembre i el 7 de gener

Jocs i Espectacles recorda la prohibició de repartir premis en metàl·lic

03.11.2017 | 08:51
La quina celebrada a Bescanó les últimes festes de Nadal.

Els ajuntaments ja tenen a la seva disposició la normativa que regirà les quines de Nadal, que només es podran organitzar entre el proper 2 de desembre i el 7 de gener de 2018. La setmana passada, el Servei Territorial de Joc i Espectacles de la Generalitat en va informar per carta als consistoris.

La impossibilitat de repartir premis en metàl·lic és un dels condicionants establerts per la llei, però el Govern també especifica que «han de ser d'escassa transcendència econòmica per mantenir així el caràcter tradicional, social i d'esbarjo que caracteritza les quines». En cas contrari, el Servei Territorial del Joc i d'Espectacles adverteix que «la quina es consideraria un joc il·legal de caràcter lucratiu».

Les directrius també es refereixen a les condicions dels locals on es faci l'activitat, que han de complir unes mesures de seguretat adequades que ha de comprovar i certificar l'Ajuntament al que pertoqui.

Les instruccions s'han difòs gairebé un mes i mig abans que s'obri el termini per programar quines, tot recordcant que les entitats o persones que promoguin les quines han de comunicar-ho prèviament als responsables de jocs de la delegació del Govern de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema