L'episodi de pluges previst per avui ha començat a mig matí amb una forta tempesta que ha escombrat el litoral del Baix Empordà. Ha deixat un balanç de 50 serveis dels Bombers i 81 trucades al telèfon d'emergències 112. De 13 a 15 hores, els Bombers han fet 46 serveis a la demarcació de Girona, sobretot a Palafrugell (24), Pals (11), Calonge (5) i Begur (4). La majoria d'actuacions han estat per retirar embornals embossats; inundacions de baixos, soterranis i pàrquings; i socórrer cotxes atrapats per l'aiguat. Segons els Bombers, fins a 9 cotxes s'han vist sorpresos per la crescuda de l'aigua: 4 a Pals, 2 a Palafrugell, 1 a Palau-sator, 1 a Begur i 1 a Calonge.

Afectacions de trànsit

Paral·lelament, un dels carrils de la C-31 al seu pas per Calonge -al quilòmetre 322- s'ha hagut de tallar per inundació de la via. La calçada de la C-66 al seu pas per Llofriu també ha quedat negada,tot i que en aquest tram s'hi podia circular.

Talls d'electricitat

Protecció Civil també informa que s'han produït diversos talls d'electricitat amb 2.700 abonats afectats a Palamós, 868 a Mont-ras, 644 a Calonge i 370 a Santa Cristina d'Aro.

Trucades al 112

De les 81 trucades al telèfon 112 per les pluges, 37 s'han rebut des de Palafrugell, 13 des de Pals, 6 a Calonge i 6 més a Begur.

Registres notables d'aigua i llamps

Segons dades de les estacions de Meteocat i Meteoclimatic, la tempesta ha deixat registres destacables com els 60,1 litres de Calonge, els 56 litres a Palafrugell o els 48,4 litres a Castell d'Aro (22,2 dels quals en només 30 minuts). Fins al moment, segons el Meteocat, al llarg del dia d'avui un total de 967 llamps han tocat terra a Catalunya (355 dels quals al Baix Empordà).

Una cinquantena d'incidències a Palafrugell

L'alcalde de Palafrugell, Joaquim Piferrer, ha explicat a l'ACN que al municipi s'han produït una cinquantena d'incidències relacionades amb aquest episodi de pluja. L'aigua, més de cinquanta litres per metre quadrat, ha baixat en tromba cap a la part més baixa del municipi. Aquesta zona és la que ha concentrat el gruix dels problemes que, segons Piferrer, han estat «més molèsties que problemes greus».

La pitjor part se l'han emportat els aparcaments subterranis de particulars i de supermercats que han hagut d'avisar serveis de neteja per tal de buidar l'aigua que s'hi havia acumulat. Pel que fa als equipaments municipals, la pitjor part se l'ha emportat la pista de patinatge de les instal·lacions municipals.

«La pista ha quedat totalment inundada i s'han hagut de suspendre tots els partits que es fan a la tarda», ha explicat Piferrer. L'alcalde ha anunciat que demà es farà una neteja de l'equipament i confia que el mateix diumenge pugui tornar-se a fer servir.

Un cop passat l'episodi de precipitacions, l'efecte més visible ha estat la falta de llum al carrer. Algunes vies s'han quedat sense il·luminació pública per culpa dels talls d'electricitat que s'havien produït.