El cap de la Regió d'Emergències de Girona deixa el seu càrrec després d'onze anys i cinc mesos. Enric Cano es va acomiadar aquest dijous del seu lloc de treball. Tot i això, el sotsinspector dels Bombers de la Generalitat no es desvincularà del cos de salvament i extinció d'incendis, sinó que ara tindrà una altra responsabilitat. En concret, es convertirà en el nou cap de la Unitat de la sala de Control dels Bombers a la demarcació de Girona, una plaça que estava vacant des que el seu antic titular, l'alcalde de Sils, Martí Nogué, es va jubilar del cos d'emergències.

Enric Cano té el títol d'arquitecte tècnic i és sotsinspector dels Bombers de la Generalitat, cos al qual està adscrit des de l'any 1981. Als seus 53 anys i després d'ocupar aquest càrrec durant onze anys i cinc mesos, ha decidit accedir a aquesta nova plaça i deixar la direcció del cos. Destaca que aquest nou lloc, per a un sotsinspector destinat a Girona, era una oportunitat.

La tasca que ara desenvoluparà estarà centrada, entre altres, a donar suport al cap de guàrdia en el desplegament i coordinació dels mitjans operatius; gestionar el parc mòbil i equipaments i informar al cap de guàrdia dels sinistres, entre altres. La seu d'aquesta unitat de control que ara dirigirà es troba situada a l'actual parc de Bombers de Girona però està previst que es traslladi a la seu de la Generalitat, al centre de la ciutat.

Aquest dijous es va fer el traspàs de poders i Cano es va acomiadar dels seus companys. Durant aquests dies també ho ha estat fent dels diferents actors socials amb qui tenia tracte fins ara.

Un conegut de la Regió

El substitut d'Enric Cano és una persona que coneix la Regió d'Emergències de Girona i és que ja en va ser el seu cap fa uns anys. Es tracta d'Antoni Rifà, que va deixar aquest càrrec l'1 de juny del 2006 després d'ocupar-lo des del 2004. Rifà és inspector i ara tornarà a assumir les funcions de cap de la Regió d'Emergències de Girona. Aquell mateix any va ser nomenat cap dels Bombers de la Generalitat i des de llavors ha ocupat també el carrèrc de sotsdirector General Operatiu i fins ara era Cap de l'Àrea de Prevenció i Gestió de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord.

El traspàs de poders es va fer dijous però, com explica el cap sortint, l'ajudarà amb tot el que calgui perquè ambdós treballaran a la Regió de Girona. Cano es mostra satisfet amb la seva decisió i assegura que ara treballarà «més a la trinxera».