Vuitanta-cinc centres educatius catalans de Secundària amb més de 1.000 alumnes, i els que tenen alumnat afectat per problemes cardíacs, han començat a instal·lar aparells desfibril·ladors.

El Departament d'Ensenyament va portar a terme un concurs públic per adjudicar la gestió del servei de cardioprotecció de les escoles públiques de més de mil alumnes de Catalunya, que va guanyar l'empresa Cardiosos. Aquesta, a més, també formarà 680 docents d'aquests centres.

Fonts de l'empresa adjudicatària han explicat que aquesta setmana han començat els treballs d'instal·lació dels aparells Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA), que també porten incorporats pegats pediàtrics apropiats per a menors d'edat i una bateria amb una autonomia de quatre anys.

Es tracta d'aparells que pot utilitzar qualsevol persona independentment d'haver rebut formació per a això, ja que és una maquinària «molt intuïtiva que detecta l'estat del cor de la persona que està sent atesa i programa les descàrregues automàticament», segons l'empresa.

Cardiosos també incorporarà a la seva app Cardiocity112 la totalitat d'aquests 85 nous desfibril·ladors per tal de continuar sumant a l'aplicació la geolocalització dels DEA que existeixen a Catalunya.

L'aplicació ja compta amb més de 2.500 desfibril·ladors registrats i ha format a més de 5.000 experts a Catalunya, als quals s'afegiran els professors que ara rebin la formació

L'empresa Cardiosos, que pertany al grup Aquasos, ha explicat que presta el servei de cardioprotecció a més de 300 municipis catalans i és el proveïdor oficial de la Federació Catalana de Futbol i de la Federació Catalana de Bàsquet en instal·lació de desfibril·ladors i en formació del seu ús.