Les obres de renovació del Firal d'Olot abasten ja una part important i en els dies vinents arribaran a la part central del més important passeig de la ciutat. Ho va anunciar ahir l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (PDeCAT), el qual va explicar que habilitaran un vial pel mig del passeig, perquè els vehicles que proveeixen els establiments dels laterals de l'espai puguin ser abastits. L'alcalde va precisar que en els dies venidors aixecaran el passeig des del Teatre Principal fins a l'entrada de la llibreria Drac.

Ara, les obres estan repartides en els carrers dels costats del passeig. Hi ha treballs davant del Teatre Principal i a la pujada del Puig del Roser. Segons va explicar l'alcalde, molts serveis ja han estat passats i en els dies vinents cobriran els carrers amb una capa provisional de ciment.

Corominas va exposar que d'aquesta manera serà «més senzill tornar-hi a circular, sobretot els vianants». Va apuntar que durant tot el procés d'obres l'empresa constructora garantirà l'accés dels vianants a les voreres i al centre del passeig.

També va explicar que en el termini de pocs dies començaran obres a l'Illa del Teatre, al costat del Firal Petit (ara del tot aixecat per les obres).

Va explicar que les obres a l'Illa del Teatre estan relacionades amb la unió subterrània dels aparcaments del Firalet i de l'Illa del Teatre. En el darrer ple l'Ajuntament va aprovar la revocació d'un acord entre els propietaris dels dos aparcaments subterranis, però ahir l'alcalde va explicar que han continuat amb les negociacions i que van bé.

Corominas va demanar paciència al veïns i els va animar a esperar el resultat. Va dir: «tindran un premi, perquè serà un gran Firal que quedarà molt bé».

Es va mostrar satisfet en el compliment del calendari. «Ens alegra poder dir que respectem estrictament el que són els terminis que estaven sobre la taula en el moment que vàrem començar».

La previsió és que les obres del Firal puguin estar del tot acabades al voltant de les Festes de Nadal del 2018. Això no obstant, preveuen que per les Festes del Tura del setembre del 2018 una gran part del passeig pugui ser usada i l'espai ja torni a fer les funcions de passeig i d'escenari de les actuacions més importants de les Festes del Tura.