El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha retret al president Puigdemont de "voler donar lliçons als demòcrates que sempre han respectat la llei" preguntant si respectaran el resultat del 21-D i "insinuant que no serà així". "A Catalunya i Espanya en els darrers quaranta anys de democràcia i sempre que hi ha hagut eleccions legals s'han respectat els resultats; no hi ha cap motiu per pensar que aquesta ocasió serà diferent", ha afegit lamentant que es vulgui "qüestionar allò que és obvi". En una trobada del PPC a Girona, Millo ha titllat Puigdemont de ser "el primer polític que s'ha saltat les lleis", situant-se "fora de la legalitat", i li ha demanat que sigui ell que digui explícitament "si està disposat, ara sí, a acceptar la legalitat democràtica i els resultats de les eleccions" del pròxim desembre. D'altra banda, també ha defensat que l'única manera de "recuperar el seny, l'ordre i la legalitat" a Catalunya és amb una majoria absoluta del conjunt de les forces constitucionalistes. Només així, ha dit, es garantirà un govern que treballi per "afavorir la convivència i que l'economia recuperi els nivells de prosperitat perduts".

El delegat del govern espanyol a Catalunya ha respost a les declaracions que el president Puigdemont ha ofert en exclusiva a l'ACN. En elles Puigdemont demana que el govern espanyol sigui de forma "explícita" que es respectaran els resultats del 21-D en el cas que hi hagi una "majoria clara de vots i escons". Millo ha lamentat que Puigdemont "insinuï que no pugui ser així i que aquest és un tema "obvi" tal com demostra el fet que "en quaranta anys de democràcia a Espanya i Catalunya, quan hi ha hagut eleccions legals sempre s'han respectat els resultat". I ha afegit que "no hi ha cap motiu per pensar que aquesta ocasió serà diferent".

Millo també ha dit que aquesta no és la primera vegada que fa referència al respecte dels resultats però que "com que està una mica lluny, a Brussel·les, no m'ha escoltat". En aquest sentit, ha retret a Puigdemont estar a Bèlgica "en comptes d'estar a Catalunya a rendir comptes i defensar les seves idees". I l'ha emplaçat a que sigui precisament ell qui digui públicament "si està disposat, ara sí, a acceptar la legalitat democràtica i els resultats de les eleccions". I ha continuat dient que "el que sorprèn", és que sigui precisament Puigdemont, "el primer que ha trencat les lleis i que està en una situació d'il·legalitat i fora de de la democràcia" el que vulgui "donar lliçons als demòcrates "que sempre han respectat la legalitat vigent".

La majoria absoluta dels partits constitucionalistes

El delegat del govern espanyol a Catalunya ha defensat que l'"única manera" d'aconseguir recuperar el seny, l'ordre i la legalitat" a Catalunya és amb una majoria absoluta del conjunt de les forces constitucionalistes en els pròxims comicis. Només així, ha dit, es garantirà un govern que treballi per "afavorir la convivència" i que l'economia recuperi "els nivells de prosperitat perduts". El dirigent del PPC també ha lamentat que, en els últims dos anys, el govern de la Generalitat "s'hagi dedicat a fer tot el contrari, generant discòrdia, trencant la convivència i fent que els catalans s'enfrontressin alhora que s'ha posat en risc l´economia de Catalunya, amb la marxa de més de 2.000 empreses".

Millo ha fet aquestes declaracions després de presidir el comitè executiu del PPC de Girona. Entre ells hi havia la cap de llista del partit a comarques gironines, Maria Àngels Olmedo, de qui ha dit ser una "gran candidata" que li pren el relleu. Millo va ser el número u de la llista pel partit a Girona en els últims quatre eleccions al Parlament. També ha dit que representa "el seny", l'"estabilitat" i "la vocació de servei a les persones" i que ho ha demostrat durant els anys que porta liderant el partit a Figueres, on actualment és la portaveu. Per la seva banda, Olmedo, ha afirmat que entoma el repte amb una llista "renovada" de persones i que sent que Millo "ha deixat el llistó molt alt". També s'ha compromès a treballar des de Girona perquè Catalunya "torni a ser el motor de l'economia espanyola".

La manifestació d'aquest dissabte a Barcelona

A poques hores de la manifestació convocada per l'ANC i Òmnium Cultural sota el lema 'Llibertat presos polítics, som República', Millo ha afirmat que espera que sigui "pacífica" i "cívica" perquè "és com s'ha de fer en una societat democràtica".

Preguntat pels darrers incidents violents que hi van haver ahir durant una manifestació unionista a Sabadell, on un grup de periodistes que cobrien l'acte van ser increpats i van haver de sortir custodiats per la policia, Millo ha afirmat que "condemna qualsevol incident amb violència". També ha dit que "la història demostra que d'incidents amb caràcter violent n'hi ha hagut no només d'un sol signe" i que "qualsevol tipus de violència, sigui del color que sigui, no és acceptable en cap cas i no es pot acceptar com a forma d'expressar-se en democràcia".