12 de novembre de 2017
12.11.2017

Activada l'alerta del pla Ventcat per fortes ventades

Els vents podrien superar els 144 km/h a l'Empordà

13.11.2017 | 07:32
La mala mar s´intensificarà demà dilluns a l´Empordà

Protecció Civil va activar aquest diumenge a la tarda l'alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya Ventcat per fortes ventades generalitzades a partir del vespre i durant avui dilluns.

Segons el Servei Meteorològic, es podran superar els 126 km/h a les cotes altes dels Pirineus sobretot i al nord de les Terres de l'Ebre i els 144 km/h a l'Empordà i al sud de les Terres de l'Ebre. Al litoral i prelitoral les ratxes de vent se situaran al voltant dels 72 km/h i a la resta de comarques de l'interior se situaran al voltant dels 90 km/h.

De fet, a les zones urbanes d'aquestes comarques les ratxes fortes poden assolit valors superiors als habituals i poden provocar incidències, sobretot en arbrat, mobiliari urbà i elements estructurals lleugers com teulades. Així mateix, Protecció Civil ha activat també la prealerta del pla Procicat per la previsió de fort onatge.

La mala mar s'intesificarà a l'Empordà


A partir del vespre d'ahir les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa) a l'Empordà. La mala mar s'intensificarà avui dilluns a l'Empordà, on les onades podran superar els 4 metres (mar brava) i la maregassa podrà afectar el litoral de la Selva, el Maresme, el Barcelonès i el Baix Llobregat. A més, hi haurà notable mar de fons de component nord.

Màxima afectació del vent avui dilluns


Tot i que l'episodi de vent va començar ahir al migdia als extrems del territori català, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que s'intensificarà i tindrà la seva màxima afectació durant la matinada de diumenge i avui dilluns. El vent bufarà de component nord i oest. I a partir del vespre de diumege, el llindar d'avís al Pirineu se superarà i a les cotes altes es produirà el fenomen del torb. Avui s'espera que el vent es reforci a tot el territori, però sobretot al Pirineu i l'Empordà.

Extremar la precaució en la mobilitat


Per aquest motiu, Protecció Civil ha demanat que s'extremi la precaució en la mobilitat a partir d'aquest migdia, així com en les activitats a l'aire lliure tant a l'entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema