L'Ajuntament d'Olot, en el ple de dijous vinent, sortejarà la zona, on començarà els pressupostos participatius del 2018. Els comptes municipals reserven una partida de 100.000 ?, perquè els veïns i veïnes d'Olot puguin debatre i decidir les millores que considerin que més els poden afavorir. El ple també escollirà les zones que formaran part del calendari del pressupost participatiu del 2019-20.

El sorteig estarà entre la zona nord, la zona oest i la zona sud. La nord està formada pels barris de la Canya, les Mates, Pla de Baix, Morrot, Sant Joan, Estires-Sant Francesc, Eixample Balmes, Olot Centre, Sant Cristòfol-Masbernat i Benavent.

La zona oest està formada pels barris Sant Andreu, la Creu, Mas Baix, Pla de Dalt-El Cassés, El Xiprer, les Planotes, Montolivet, Desamparats i Eixample Malagrida.

La zona sud està formada pels barris de Sant Roc, Pequín, Bonavista, les Fons i Batet de la Serra.

Els veïns dels llocs on tingui lloc la primera edició dels Pressupostos Participatius podran participar-hi. També ho podran fer els de la resta de la ciutat, però no podran votar.

Durant el procés, l'Ajuntament organitzarà diversos espais de trobada i debat. Anunciarà els llocs després de la decisió de dijous. També facilitarà l'arribada de propostes a través d'Internet.

Els veïns podran proposar accions de competència municipal, s'han de poder realitzar en un màxim de 6 mesos (dins de l'any 2018) i han de tenir un cost mínim de 5.000 ? i no superar els 40.000 ?. Una vegada, les accions proposades hagin estat escollides seran validades per tècnics i després podran ser votades pels veïns. Les votacions seran en línia i estan programades per al mes de maig.

L'Ajuntament ha encarregat l'organització a Resilience Earth SCCL i Ekon SCCL.