La Creu Roja repartirà un any més joguines a més de 3.600 infants en situació de vulnerabilitat de les comarques gironines durant els dies de Nadal. La vint-i-cinquena edició de la campanya de joguines «Els seus drets en joc», que ha arrencat aquesta setmana, preveu arribar a menys infants que l'any passat, «atesa les mostres de lleugera recuperació econòmica», indiquen des de l'entitat. Concretament, seran uns 590 beneficiaris menys que en la campanya passada, quan 4.189 criatures de la demarcació van rebre algun dels jocs de la iniciativa solidària que impulsa Creu Roja Joventut.

La previsió, apunten des de l'entitat, s'ha realitzat tenint en compte la demanda de les assemblees locals i comarcals de la Creu Roja que participen a la campanya per donar resposta als casos de famílies que els arriben derivades pels serveis socials de cada municipi de la província. Per cobrir aquesta demanada, Creu Roja Joventut necessita recollir prop de 7.200 joguines entre el 20 de novembre i el 3 de gener.

Uns 120 voluntaris i voluntàries de l'entitat repartits en una cinquantena de municipis gironins a través de 15 asseemblees locals i comarcals que poden cobrir diversos municipis s'implicaran per poder tirar endavant la campanya, que ajuda a garantir el dret dels infants al joc i a sensibilitzar la població sobre el valor educatiu del joc i la seva importància en el desenvolupament de la infància.

La iniciativa s'emmarca en el projecte «Joguina Educativa» que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l'any. Les joguines han de ser noves, perquè reivindiquen que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i, preferentment, que fomentin el joc cooperatiu.

La campanya també crida a les empreses, comerços i entitats a col·laborar-hi a través de diferents fórmules, que van des de la donació de joguines en espècie, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d'espais per a la recollida, entre d'altres.

S'habilitaran diferents punts per a la recollida de joguines, que es poden consultar al web www.lajoguinaeducativa.com. També es pot col·laborar amb la campanya fent una donació econòmica.