Els portaveus d'ERC, PSC i Independents de la Selva (IdS) van deixar clar que aquests no són els pressupostos i que els hauria agradat participar més l'elaboració dels números, però van assegurar que han trobat propostes fetes per cada grup els últims mesos.

Tots van ressaltar com a positiu l'increment de les aportacions per ajuntaments i consells comarcals. Pel portaveu del PSC, Juli Fernández, el pressupost és un «avanç» en àmbits com l'eliminació de les subvencions nominals o la transparència. Per Pau Presas, d'ERC Tot i això, ambdós van demanar més diàleg per millorar aspectes com els criteris per concedir subvencions.

En canvi, el diputat de la CUP, Lluc Salellassense qüestionar «l'estructura» ni definir com es poden repartir. L'únic partit que va votar en contra, va criticar que es destinin més diners a protocol, difusió, òrgans de govern i al Patronat de Turisme. La CUP advoca per una Diputació menys subvencionadora i més prestadora de serveis, que inverteixi més en transparència i participació; que ajudi a apostir per altres sectors econòmics, més enllà del turisme; i que posi el focus en l'àmbit social.