Els examinadors de la Direcció General de Trànsit (DGT) van a la vaga per sisè mes consecutiu. En faran durant deu dies del mes de desembre: els dies 4, 5, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 26 i 27. Es tracta, doncs, d'un cop de força del col·lectiu després de l'anunci del director general de Trànsit, que va anunciar que si es convocava, aquesta vegada sí que imposaria serveis mínims al col·lectiu.

Asextra (Associació d'Examinadors) va anunciar ahir que ja havia convocat un nou mes d'aturades. I també assegura que recorrerà els serveis mínims als tribunals i demanarà mesures cautelars perquè considera que «són improcedents perquè l'Administració no el considera un servei essencial», afirma en un comunicat. Recorden també que en «cinc mesos de vaga, la DGT no els havia imposat tot i les múltiples peticions des de la patronal de les autoescoles».

Sis mesos de conflictes

El conflicte entre els examinadors i la DGT es troba en punt mort després que aquesta setmana el seu director general va anunciar que es decretaria un 50% de serveis mínims si es convocava la vaga aquest mes vinent. Segons la Direcció General de Trànsit, els examinadors, malgrat les negociacions, s'han mantingut «inamovibles les seves reivindicacions» malgrat les seves ofertes. I que l'únic que han proposat els examinadors, segons va destacar aquesta setmana Gregorio Serrano, és «l'increment del complement específic en 250 euros més». Per Asextra, tot això és fals i van lamentar que s'anunciessin les noves mesures abans a la premsa que a ells, quan Asextra havia presentat una nova oferta per negociar, a la qual, segons l'ens, ni se'ls ha respost.