27 de novembre de 2017
27.11.2017

La Guàrdia Civil comissa un revòlver, munició i trampes per animals d'un museu de Llívia

Estaven exposades i cap dels elements s'havien inutilitzat i per tant, podien ser un perill

27.11.2017 | 10:51
El revòlver i la munició comissats i que podien representar un perill perquè no estaven inutilitzats

Comís curiós el que ha fet la Guàrdia Civil aquesta setmana passada a Llívia.

Els especialistes en medi ambient del cos, els agents del Seprona de Puigcerdà van anar a fer una inspecció rutinària al Museu Etnològic, conegut també com a museu de la pagesia de Llívia i es van trobar amb sorpreses a les vitrines: una arma i munició que no estaven inutilitzades i per tant, podrien ésser utilitzades per disparar.

Al mateix museu també hi van localitzar trampes per enxampar ocells i talps, que tampoc s'havien inutilitzat ni comptaven amb autorització.

Els paranys localitzats al Museu etnològic - Guàrdia Civil

Tot això va succeir el dimecres passat quan els agents van anar fins al carrer Països Catalans de Llívia on van fer una inspecció rutinària al Museu Etnològic.

A dins d'una vitrina tancada amb clau i van trobar: un revòlver i munició. Aquest segons la policia no tenia documentació i per tant, no estava identificant. A més, la sorpresa va venir quan van detectar que tampoc havia estat inutilitzat i per tant, estava disposat per fer foc.

A més, exposats també hi van trobar un parany i trampes per a ocells i talps. Tots sense inutilitzar ni autorització preceptiva.

Davant de tot això els guàrdies civils van aixecar acta per infracció al Reglament d'Armes i Explosius. L'arma i la cartutxeria van quedar dipositades a Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil de Puigcerdà.

Quant a les trampes, van ser precintades i es van quedar al museu i a disposició del Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema