L'Ajuntament d'Olot treballa en una proposta d'ordenació de l'accés al Ajuntament d'Olotvolcà MontsacopaSegons va explicar el regidor de Promoció Municipal, Marià Vayreda (PDeCAT), en el darrer ple, la idea que hi ha damunt de la taula és crear un itinerari que combini el camí d'esgraons que surt darrere del cementiri i el camí del Viacrucis que comença al final dels darrers carrers del barri de Sant Francesc.

La causa de la proposta de disposició dels accessos són els cotxes mal aparcats i l'increment de vianants en els carrers del barri de Sant Francesc que es produeixen des de l'obertura del bar del cim del volcà, a la tarda del 27 de setembre. El nou servei ha incrementat de manera considerable el nombre de persones que pugen la muntanya.

Són els carrers que condueixen al camí del Viacrucis, el qual està tancat als vehicles, però els conductors intenten deixar el cotxe al més a prop possible de la barrera que comença la ruta a peu fins dalt del volcà.

L'augment dels vehicles estacionats a les voreres i el de caminants que passen per sobre la vorera i obstaculitzen el trànsit normal dels veïns.

En el darrer ple, el regidor Lluís Rubió (CUP) va fer de portaveu dels veïns i va exposar: «Hi ha molts veïns que demanen quines seran les accions i també volen que no esperin gaire a trobar un remei».

Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipal pel PDeCAT) va respondre que era conscient del problema i va apuntar que l'Ajuntament, amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l'Associació de Veïns estudien la manera de resoldre una situació que, segons ell, amb l'obertura del bar s'ha incrementat, però que abans ja es donava.

Els dos accessos més coneguts al cim de la muntanya han de superar un pendent de 94 metres quasi en vertical. Un és en forma d'escala i l'altre és una carretera tancada als cotxes.