Les jornades professionals de gastronomia i de la cuina dels Pirineus Gatropirineus han mostrat durant dos dies, a Alp i a Puigcerdà, tot el potencial de la cuina del territori. La segona edició ha reunit 200 participants i una trentena de ponents, i també s'hi han representat 220 productors i s'han cuinat més d'un centenar de plats.

Gastropirineus, que se celebrava per primera vegada a les comarques gironines, s'ha convertit en un gran aparador de la cuina i dels productes del Pirineus i s'han posat en valor la cuina tradicional, innovant sobre la base de potenciar l'ús dels productes de la zona. Les jornades s'han convertit en un punt de trobada entre professionals amb un triple repte: crear la marca Cuina del Pirineu; definir un catàleg de productes i plats del Pirineus; i potenciar la relació entre la gastronomia i el turisme.

En aquests dos dies ha reunit cuiners, productors, professionals de l'hostaleria i centres de formació, en un entorn per compartir coneixements i experiències, i que ha servit per enriquir la cultura gastronòmica dels Pirineus.

Les sessions per difondre el patrimoni culinari, estimular la innovació i millorar la competitivitat del sector gastronòmic i alimentari han estat les protagonistes.