Els naturalistes de la Garrotxa han fet pública la posada en servei del primer cotxe elèctric de lloguer. Per llogar un cotxe elèctric cal posar-se en contacte amb naturalistesgarrotxa@gmail. com.

La idea dels naturalistes és promoure una mobilitat sense emissions i un sistema de conducció relaxat.

Olot serà la primera localitat gironina que disposarà de cotxe elèctric de lloguer. De moment només es coneix una iniciativa similar a Mataró, on la cooperativa Som Mobilitat disposa de 5 vehicles elèctrics per al lloguer.

Som Mobilitat, en col·laboració amb els naturalistes de la Garrotxa, ha traslladat la iniciativa a Olot, on, a més d'un cotxe de lloguer, preveuen posar un carregador de bateries de tipus lent. L'Ajuntament té en previsió posar 2 llocs de recàrrega de cotxes elèctrics a les entrades al nucli urbà.

Els dos llocs de provisió seran de càrrega ràpida. A la pràctica vol dir que els conductors connectaran els vehicles en el carregador durant uns 20 minuts. La càrrega serà gratuïta perquè la voluntat és fomentar l'ús del cotxe elèctric.

Ara, hi ha 2 llocs de provisió d'energia. Un és al concessionari Nissan, a la pujada de la Solfa, i l'altre a l'aparcament subterrani del Firalet.