Dijous passat, 30 de novembre, es va presentar públicament el projecte de sobirania energètica «Col·lectiu Solar un projecte que ha nascut amb l’objectiu d’instal·lar panells solars a 500 habitatges llars i empreses del territori.

L'Ateneu de Celrà va reunir més de 130 persones que van poder escoltar de primera mà les explicacions i detalls dels organitzadors del projecte. A l'acte es va expicar l’experiència de dos propietaris que ja han apostat per l'energia solar i van respondre a les preguntes de l'audiència.

En la presentació es va explicar que durant els propers tres mesos tots aquells que participin en la iniciativa, després d’inscriure’s al web, podran fer una comanda a l’engròs amb l’objectiu d’abaratir costos que l’organització públicoprivada xifra en un 40% de la factura energètica. La intenció és que tots els panells solars ja donin electricitat l’estiu del 2018.

Suport d’altres ajuntaments

A part de Celrà, aquest projecte té el suport d’ajuntaments com Bordils, Cervià de Ter, Flaçà, Juià, Madremanya, Sant Joan de Mollet, Sant Julià de Ramis i Medinyà, Sant Jordi Desvalls, Sant Martí Vell, Viladasens i Sarrià, que també estan estudiant implantar panells fotovoltaics en els seus equipaments municipals.