L'edifici del Fortí de l'Estrella de Ripoll es reconvertirà ara en un centre de coworking, segons va anunciar l'alcalde Jordi Munell (Partit Demòcrata de Catalunya - PDeCAT) en el darrer plenari municipal.

El Fortí va acollir durant els darrers tres anys un bar musical i cultural que no va acabar de fer el pes de l'equip de govern. Un cop tancat, s'ha plantejat que l'edifici aculli emprenedors i autònoms per tal que comparteixin espai a fi de desenvolupar els seus projectes compartint despeses i intercanviant coneixements. Aquesta és una fórmula que durant els últims anys ha arrelat a Europa, i que ara es vol intentar també a Ripoll.

El Fortí de l'Estrella és propietat municipal des de 1995 i del 2007 fins al 2012 va acollir l'Oficina Municipal d'Habitatge.

Un edifici històric

El Fortí de l'Estrella havia estat un edifici de defensa durant la tercera guerra carlina. Després de la polèmica rehabilitació que se'n va fer durant el govern de Teresa Jordà (Esquerra Republicana de Catalunya - ERC) com a alcaldessa, va acollir primer l'Oficina d'Habitatge, després la tresoreria de la Seguretat Social de forma provisional, i finalment un bar i espai cultural.

Situat a la carretera de Ribes, el Fortí de l'Estrella ha estat els darrers 4 anys un bar, activitat que ha desenvolupat una veïna del poble després que l'alcalde, Jordi Munell, adjudiqués per quatre anys l'edifici per desenvolupar aquesta activitat.