L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (PDeCAT), ha indicat que entre els projectes de l'Ajuntament hi ha una segona biblioteca Ha valorat que la zona ideal per a una nova biblioteca seria entre la plaça del Carme i l'inici de l'avinguda Girona, al barri de Sant Miquel. Corominas ho va apuntar en la darrera intervenció en el programa d'atenció radiofònica amb els veïns de Ràdio Olot.

L'alcalde va explicar que l'actual biblioteca Marià Vayreda -al carrer Pati, 2- ha donat un gran resultat tant pel que fa a servei com a element de vida per al centre d'Olot.

Va assenyalar que l'Ajuntament és conscient que la biblioteca actual, posada en servei fa 20 anys, ha quedat una mica petita per a les demandes de la ciutadania. També va valorar que una nova biblioteca s'hauria de construir sobre la base de les tecnologies de la informació i la comunicació.

L'alcalde va apuntar la possibilitat que la construcció de la nova biblioteca pugui començar en el decurs d'aquest mandat.

Per tal de començar a traçar les línies mestres dels serveis de la nova biblioteca, l'Ajuntament ha demanat suport econòmic a la Diputació de Girona

Clubs de lectura

La biblioteca Marià Vayreda compta amb un fons de més 75.000 documents i amb una sala destinada al foment de la lectura entre la mainada. A més, organitza clubs de lectura.

Entre l'oferta cultural i les activitats, és un dels equipaments més concorreguts d'Olot. Del 1997 fins ara ha estat un element clau en l'activitat de les botigues i cafeteries de la zona que l'envolta.

La intenció seria repetir l'èxit en un eix de la ciutat on s'ajunten el barri de Sant Miquel, molt poblat, i la part baixa del Nucli Antic, menys densa, i així afavorir el manteniment i la millora dels atractius comercials i culturals de la zona.