Les Forces ArmadesA la base militar Álvarez de Castro, a Sant Climent, hi ha membres d'infanteria del regiment Arapiles 62. L'altra base militar en terres gironines es troba a Roses. Coneguda com la del Pení, és on l'Exèrcit de l'Aire té l'anomenada base de l'Esquadró de Vigilància Aèria (EVA) 4.

En aquestes dues bases hi treballen militars que al llarg de l'any duen a terme diverses activitats que, com qualsevol actuació, a vegades poden acabar derivant en accidents. A la demarcació de Girona durant l'any passat se'n van produir fins a 27, el que suposa un increment del 8,8% respecte al mateix període de l'any passat. Llavors se'n van registrar, 25.

El Ministeri de Defensa publica anualment un document on fa públics els accidents i agressions que s'han produït a les Forces Armades i resumeix les dades de sinistralitat que, com a conseqüències d'accidents de caràcter militar, s'han produït durant l'any.

Des del 2011 fins a l'any passat, a les comarques de Girona hi va haver 186 accidents d'aquesta tipologia, que se solen produir en les bases o bé quan fan pràctiques, entre altres.

Els accidents de caràcter militar majoritàriament se solen produir en la instrucció del dia a dia, en activitats esportives o bé fent el treball diari, manteniment i neteja. Si es miren les dades globals de tot Espanya del 2016, es pot veure que d'aquest tipus de succés n'hi va haver fins a 2.097.

A les comarques gironines, els militars que hi ha destinats majoritàriament van patir accidents fent pràctiques esportives: de fet, van ser 16 els sinistres militars. I la resta, 11, es van registrar en la categoria d'altres accidents. Aquí hi entren des de intoxicacions alimentàries, intoxicacions per productes químics, incendis, catàstrofes, entre d'altres.

Madrid, al capdavant

A tot Espanya l'any passat hi va haver fins a 2.097 accidents que van afectar les Forces Armades Espanyoles i cal dir que segons recull l'estadística del Ministeri de Defensa que relaciona els fets del 2016, la majoria van ser a Madrid (405), seguit València (169) Saragossa (152) i Burgos (137). Aquests són indrets d'Espanya on hi ha grans bases militars de les Forces Armades.