La Creu Roja En comparació amb els anys anteriors, l'entitat va destacar l'augment de persones que arriben en pastera i que es desplacen fins a les comarques gironines amb l'objectiu de creuar la frontera amb França.

El nombre de persones nouvingudes que han demanat asil i refugi aquest any, 196, és dues vegades i mig superior al de 2016. Llavors, segons consta a la darrera memòria d'activitats, la Creu Roja de Girona va atendre 76 persones refugiades. En canvi, la quantitat tota de persones immigrades que van passar per algun servei de l'entitat humanitària gironina ha disminuït lleugerament, ja que ha passat de 1.441 a 1.381.

Fugint de conflictes armats

La Creu Roja ofereix atenció a les persones immigrades a través dels seus programes per a l'acollida integral i la integració. De tot el col·lectiu migrant, l'organització va denunciar que les més vulnerables són aquelles persones que fugen de conflictes armats o de situacions de violència, refugiades o sol·licitants d'asil.

En relació amb aquestes últimes, la Creu Roja va afirmar que aspira a ampliar fins a 40 les 27 places d'acollida que gestiona ara a Girona -dintre del Pla Estatal. L'entitat va recordar que tant la intervenció amb persones arribades en pasteres com els serveis que s'ofereixen a les que demanen asil compten amb el finançament del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.