El sistema d'intel·ligència artificial Watson d'IBM «amplia enormement les capacitats dels humans, que són limitades, i ens ajuda a prendre les decisions més adequades». Així ho van afirmar Jose Álvarez de Perea i Elisa Martin Garijo, directius de l'empresa IBM Espanya, en les dues conferències que van oferir ahir a la Facultat de Turisme de la UdG, en la sessió titulada «L'aplicació de les tecnologies cognitives en la gastronomia i el turismeque ha organitzat la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge-Sant Antoni.

«Chef Watson. Un sistema tecnológico de cocina cognitiva» -a càrrec de José Álvarez de Perea, Industry Leader for Travel & Transportation d'IBM Espanya, Portugal, Grècia i Israel- i «La transformación del sector turístico gracias a la computación cognitiva» -a càrrec d'Elisa Martin Garijo, directora d'Innovació i Tecnologia d'IBM Espanya- van ser els títols de les dues ponències, en què es van exposar les possibilitats que ofereix la intel·ligència artificial; en aquest cas, aplicada al turisme i a la gastronomia.

L'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, va explicar que aquestes ponències s'emmarquen en les diferents actuacions que organitza la Càtedra per «acostar totes les vessants de la gastronomia, la cultura i el turisme als estudiants universitaris, però també a la societat en general i a un públic més especialitzat de vegades».