El Departament d'Ensenyament

Davant la renúncia, Ensenyament va haver d'iniciar un nou concurs. Ara, segons l'alcalde, Jordi Cargol (PDeCAT), el projecte torna a estar adjudicat.

Ha explicat que fa uns dies va mantenir una reunió amb la direcció de l'escola i l'equip redactor del projecte. Ha precisat que aquesta vegada preveuen tenir el projecte abans d'acabar l'any. És a dir, en les setmanes vinents.

Cargol ha explicat que el Departament d'Ensenyament els ha compensat el retard provocat per la renúncia dels primers redactors.

Ha explicat que la Generalitat. En el procés anterior l'Ajuntament posava 200.000 euros. El motiu de la rebaixa actual, segons Cargol, és perquè l'Ajuntament de Sant Jaume va reclamar un augment de l'aportació de la Generalitat. «Entenem que el Departament no tenia la culpa del retard, però va fallar», ha recordat.

Cargol ha comptabilitzat el retard en un any i ha comptat en un any el temps perdut. Ha considerat que de cara a l'Ajuntament ha estat un perjudici.

S'ha mostrat optimista i ha apuntat que podran començar les obres per la primavera. La idea és que per al setembre una bona part de l'ampliació estigui acabada.

L'alcalde ha assenyalat que les obres dotaran l'escola de 4 aules, una biblioteca, uns lavabos, una sala de professors i una classe de psicomotricitat nous.

Cargol ha recordat que l'escola va ser oberta per primera vegada fa més de 40 anys. «La varen fer per una seixantena d'escolars», ha dit. Ara, té uns 90 alumnes i, segons Cargol, han de fer classes als passadissos.

L'ampliació de l'escola va acompanyada de millores exteriors. En poc temps, acabaran la primera fase dels accessos. De moment, han posat a nivell els murs de l'entrada i han fet un pas per a vianants de 700 metres de llargada. La intenció ha estat evitar la coincidència entre cotxes i mainada a les entrades i sortides de l'escola. Per al 2019, l'Ajuntament confia poder cobrir la pista esportiva situada al costat del camp de futbol i fer-hi un accés directe des de l'escola.

L'enllaç entre l'escola i la zona esportiva és una passera de cinc metres d'amplada.