La dissolució del consorci urbanístic de l'àrea residencial estratègica Mas Bosser, a la vora de l'Hospital d'Olot i la Garrotxa, va quedar sobre la taula del ple d'anit perquè ERC, PSC, ERCPSCCUP fet pel qual el PDeCAT-DC va perdre una votació per primer cop en sis anys.

El regidor d'Urbanisme, Josep Gelis (PDeCAT-DC), va explicar que l'Incasol i l'Ajuntament d'Olot Segons ell, el 2015 la Generalitat va deixar sense efecte les àrees residencials com la del Mas Bosser, però llavors el consorci no es va dissoldre i el propòsit de PDeCAT-DC ahir era substituir els càrrecs del 2010 i desfer el consorci.

La CUP va plantejar que no entenia per què s'havia de desfer i no tenien prou informació. El PSC va argumentar que fa falta una visió més progressista, més sostenible i habitable. ERC va reivindicar el planejament que representava l'àrea residencial.

Josep Gelis (PDeCAT) va respondre que es tractava del tràmit d'eliminar un consorci creat per a una àrea residencial que no existeix. Va concloure que el consorci ara no té cap utilitat. També va apuntar que el Pla General hi preveu 300 habitatges i una zona comercial.

L'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), els va reblar que es tractava d'un tràmit, però a l'hora de votar, entre tota l'oposició van sumar 11 i el govern 9.