Els homes de països rics cada vegada són més alts perquè tenen una dieta més rica en nitrogen i fòsfor, segons un estudi liderat pel Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF-UAB-CSIC). L'estudi, que publica la revista Scientific Reports, explica que hi ha una diferència en l'altura dels homes de 23 centímetres de mitjana entre els països amb un PIB més alt i els de més baix, una diferència que ha crescut 1,5 centímetres els últims 30 anys.

L'estudi conclou que la dieta rica en productes d'origen animal i més variada és la que assegura que els països rics rebin pràcticament el doble de quilos de nitrogen i fòsfor a l'any que els països pobres i, amb això, augmenta la talla dels seus habitants.

Els investigadors han utilitzat dades de 80 països diferents d'entitats com l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació (FAO) d'homes nascuts entre els anys 60, 70 i 80. L'estudi ha comprovat que l'altura mitjana dels homes varia molt entre països i que aquesta variació està relacionada amb el PIB de cada país.

Segons assenyala l'investigador del CREAF Jordi Sardans, l'estudi ha comprovat que aquesta relació va més lligada a la ingesta de quilos per càpita de nitrogen i fòsfor que a d'altres factors que podrien semblar més rellevants, com la quantitat de calories diàries.