Els agremiats de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona afirmen que l'ocupació durant els dies de Nadal i Cap d'Any serà similar a l'any passat. A la ciutat de Girona, però, són més optimistes i calculen que serà millor gràcies al fet que Nadal i la revetlla de Cap d'any cauen en pont.

Pel que fa als dies de Nadal, els hotels recollits sota la marca Pirineu Girona seran els que registraran una millor ocupació per la presència de neu i les estacions d'esquí en marxa. Es preveu que les reserves del Ripollès arribin al 80% i a la Cerdanya, al 90%. Per contra, a les comarques d'interior de la Garrotxa i la Selva interior, esperen quedar-se al 50%.

A Girona i a rodalies, es preveu una ocupació del 70%, mentre a les zones de la Costa Brava Centre i la Selva Marítima es quedarà al 60%. En quest període els establiments del litoral gironí només tenen un 10% de la flota oberta. Destaca també la zona de l'Alt Empordà, on els establiments oberts són els de Figueres i els municipis d'interior. En aquest cas, confien a arribar al 40% d'ocupació.

Les millors dades, però, s'esperen per Cap d'Any. Aquest període comença el dia 30 de desembre i acaba el dia 1 de gener. S'espera arribar a la plena ocupació a la Cerdanya i Ripollès. Respecte els hotels de les comarques d'interior, l'ocupació serà del 80% a la Garrotxa i a la Selva Interior mentre que a Girona s'espera fregar el 95%. Al litoral gironí, els hotels oberts preveuen una ocupació del 90% tan a la Costa Brava Centre com a la Selva Marítima, i a l'Alt Empordà d'un 60%.

Entre dues i tres nits

La mitjana d'estadesper aquest Nadal i Cap d'Any oscil·la entre dues i tres nits, essent el 31 de desembre el de major ocupació a tota la demarcació. Quant al perfil, els que pernoctaran seran famílies de la demarcació i de la resta de punts de Catalunya, especialment de Barcelona i rodalies. En el cas del litoral i de la ciutat de Girona, s'espera una «important presència» de turistes francesos.