23 de desembre de 2017
23.12.2017

Detenen una família d'Ullà que distribuïa marihuana en sobres per correu ordinari

Els arrestats, un matrimoni i el seu fill, centrifugaven la droga, escollien la de més qualitat i la posaven dins de bosses termosegellades. Els Mossos sospiten que havien arribat a fer més de 300 enviaments a diferents països del tot món

23.12.2017 | 02:33
La droga no feia olor perquè estava posada dins de diversos sobres termosegellats.

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts, una família d'Ullà que distribuïa marihuana a tot el món enviant-la per correu ordinari. Els arrestats, que cultivaven ells mateixos les plantes, posaven la droga en bosses termosegellades perquè no fes olor i no despertés sospites. Contactaven amb els compradors a través d'Internet i sempre, abans d'enviar les comandes, demanaven que els paguessin la marihuana per avançat.

L'avís que va posar els Mossos d'Esquadra sobre la pista va venir, precisament, de l'oficina de Correus de Torroella de Montgrí. A mitjans de novembre, els seus treballadors van alertar la policia que havien interceptat fins a 66 sobres amb contingut sospitós. Els Mossos van examinar-los i van descobrir que tots ells contenien marihuana. La droga, però, no feia olor, perquè estava posada dins de diversos sobres termosegellats. Un a dins de l'altre, de manera totalment hermètica. Els agents van obrir una investigació i, a partir d'aquí, els Mossos van posar el focus damunt d'una família d'Ullà que havia fet diverses compres inusuals de segells (tots ells, amb un distintiu característic).

Aquest dimarts, els Mossos van fer una entrada al domicili dels sospitosos. Allà, van arrestar-hi els tres integrants de la família (un matrimoni i el seu fill). Tenen entre 22 i 61 anys. Es dedicaven a distribuir marihuana arreu del món fent servir el correu ordinari. El cap de l'ABP de la Bisbal d'Empordà, l'inspector David Puertas, va concretar que la mateixa família cultivava la droga. Contactaven amb els seus clients per internet i, abans de fer cap enviament, s'asseguraven que rebien els diners per avançat. «Posaven la marihuana en una centrifugadora, per destriar aquella que tingués més qualitat, i la introduïen als sobres», va concretar Puertas. Després, anaven fins a l'oficina i l'enviaven com si es tractés d'una carta més. A més dels 66 sobres, des de Correus també se n'han localitzat fins a 177 més; tots ells, amb marihuana a dins.

De totes maneres, Puertas va explicar que els investigadors sospiten que, durant les darreres setmanes, la família n'hauria arribat a enviar més de 300. «Tant arreu de Catalunya i de l'Estat com a nombrosos països de tot el món, perquè entre els sobres que hem intervingut n'hi ha amb adreces de tot Europa, Sud-àfrica, el Canadà o Malàisia», va subratllar el cap de l'ABP de la Bisbal.

A l'entrada i escorcoll al domicili d'Ullà, la policia hi va trobar fins a 60 quilos de marihuana (cadascun dels quals es calcula que té un valor de 1.650 euros al mercat negre). Els Mossos d'Esquadra també van comprovar com la plantació que cultivaven els sospitosos xuclava corrent elèctric de manera fraudulenta. Durant el registre, la policia va comissar una màquina centrifugadora, una termosegelladora, dues pistoles (una de les quals d'aire comprimit i l'altra, de bales) i esprais de defensa, a part de sobres i altres objectes. Els Mossos van detenir la família per un delicte contra la salut pública, un de defraudació de fluid elèctric i un de tinença il·lícita d'armes. Després de passar davant del jutge, van quedar en llibertat provisional.

El cap de l'ABP de la Bisbal va explicar que la investigació no es dona per tancada. Entre d'altres, perquè s'estan intentant recuperar tots els enviaments de droga que havien fet els detinguts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema