L'Ajuntament de la Vall d'en Bas ha creat una borsa de voluntaris per a la col·laboració en «les coses del poble». Els voluntaris poden col·laborar en l'enjardinat dels locals socials o en les caminades destinades a la millora del medi ambient.

L'Ajuntament preveu organitzar almenys una sortida en el decurs del 2018. La idea és fer-la en el mes de maig. Serà una acció similar a la que enguany van dur a terme els voluntaris a la zona dels Pins, prop del nucli de Sant Privat d'en Bas. Llavors van poder treure uns 100 quilos de residus del riu. Hi havia un escalfador d'aigua, un llit i pneumàtics. En l'àmbit comarcal, l'Ajuntament col·labora en l'elaboració d'estudis per fer més sostenibles les zones naturals més visitades.

També en relació amb el medi ambient han previst reparar fonts. Enguany han recuperat la font del Gat de Sant Esteve d'en Bas. La intenció, de cara el març del 2018, és recuperar la font del Tortonell.

També estudiaran allargar el carril bici fins al Centre de Cultura i Natura de can Trona. La idea és que, en el supòsit de fer una biblioteca al centre, s'hi pugui arribar amb bicicleta.

Una altra idea és posar bancs al camp de futbol dels Hostalets i millorar-ne els vestuaris.