03 de gener de 2018
03.01.2018

Creixen les consultes a l'Oficina de Turisme de Sant Joan les Fonts el 2017

03.01.2018 | 09:51
Visitants a Sant Joan les Flors.

L'Oficina de Turisme de Sant Joan les Fonts ha rebut 7.530 consultes durant el 2017, un augment respecte a les de l'any anterior, quan van ser 7.276. Amb relació al perfil de visitants que han passat per la Oficina de Turisme se situa, en primer lloc, el públic familiar i, en segon lloc les parelles. La procedència principal és Catalunya, seguit de la resta de l'Estat Espanyol i en tercer lloc la resta d'Europa. Dins de Catalunya la principal procedència és Barcelona ciutat, seguit per l'àrea metropolitana de Barcelona i Girona.

Els indrets més demanats pels usuaris són Sant Joan les Fonts i, en segon lloc, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. D'aquests espais el més sol·licitat és la ruta de les tres colades de lava, l'itinerari pedestre número 16 i, en segon lloc, els espais culturals i museus de la zona.

El mes d'agost és el que acumula més consultes, 1.482, seguit del mes d'octubre amb 990 consultes i, en tercer lloc, l'abril amb 876 consultes. Les dades es corresponen amb els períodes on es duen a terme les principals activitats del municipi, com són la Fira de Bruixeria de l'octubre o la mostra del Sant Joan les Flors al maig i, també, amb el mes de vacances de la major part dels visitants.

Les dades de visitants dels dos monuments del municipi també van a l'alça respecte el període. Per una banda, el castell de Juvinyà ha comptat amb 2.867 visitants -pels 2.609 del 2016- i per l'altra, el monestir romànic de Sant Joan amb un registre de 5.170 persones tot i només obrir caps de setmana i festius. L'any anterior, el monestir havia comptabilitzat 5.062 visitants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema