04 de gener de 2018
04.01.2018

Un «nazi» s'enfronta a 3 anys de presó acusat d'odi contra els musulmans a Facebook

Va publicar un missatge amb el que instava a crear un «grup d'elit antiislamista» i s'oferia a «matar gihadistes per diners»

04.01.2018 | 09:04
Va utilitzar la xarxa social Facebook per provocar odi contra la comunitat musulmana

La fiscalia demana 3 anys de presó i multa de 3.600 euros per a un "nazi" de les comarques gironines acusat d'un delicte de provocació a l'odi contra la comunitat musulmana.

El 2 de març del 2015 el processat va publicar al seu mur de Facebook un comentari públic que, segons el fiscal, tenia l'objectiu "d'incitar i generar odi" cap a "tots aquells que professen la religió islàmica". Al missatge, el mateix acusat enalteix la figura de Hitler i es reconeix un "nacionalsocialista declarat... nazi". A més, insulta els musulmans i els amenaça de mort. "Si algú amb molt poder vol muntar un grup d'elit antiislamista, jo m'ofereixo a matar per diners i acabar amb tota una escòria de morts vivents", assegurava el processat que acabava el missatge dient: "Mort a tot terrorista i a les seves famílies. USA i Europa, aniquilació Al-Qaeda".

Segons recull el fiscal a l'escrit d'acusació, el processat va publicar un missatge al seu mur de Facebook accessible per a qualsevol persona que tingués un perfil a la xarxa social. En la primera part del missatge, es dedicava a insultar els musulmans i Al·là. "Em cago en els vostres morts més frescos, Al·là maricon del cul, que sou unes maricones rates, moros de merda", afirmava l'usuari que ara s'enfronta a una pena de presó per un delicte de provocació de l'odi.

A continuació, el mateix acusat, que és de nacionalitat espanyola, es reconeixia com a "nazi" i enaltia la figura d'Adolf Hitler. "Tan de bo hi fos Hitler per acabar amb tots, mort el gos morta la ràbia" o "Hitler tenia molta raó, i us parla un nacionalsocialista declarat... nazi", són alguns dels fragments del missatge.

Després, l'acusat criticava l'actitud dels polítics actuals: "Em cago en tota la política de merda occidental" i instava a crear un grup d'elit "per acabar amb tota una escòria". "Mort a l'islam jihadistes i Al-Qaeda" exposa a la part final del missatge on també amenaça els musulmans: "morireu amb Al·là i us farem una matança del porc".

El fiscal exposa que aquest missatge (que es va poder llegir a la xarxa social almenys fins al 25 d'abril del 2015) està publicat amb la finalitat "d'incitar i generar odi en una pluralitat de persones" contra "tots aquells que professen la religió islàmica". Per això, acusa el "nazi" d'un delicte de provocació a l'odi i demana que el condemnin a 3 anys de presó i a pagar una multa de 3.600 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit