L'Obra Social La Caixa destina 18.000 euros a un projecte d'interculturalitat i acció social a les comarques gironines. En total, prop d'un centenar de persones en situació o risc de vulnerabilitat social participaran en intervencions per a la millora de la convivència ciutadana, l'educació, els hàbits saludables i la prevenció de la violència, entre d'altres promogudes per l'entitat beneficiària a Salt.

A Catalunya, l'aportació en la convocatòria d'aquest any supera els 688.000 euros dirigits a les 27 entitats seleccionades i més de 15.000 beneficiaris.

En el conjunt de l'Estat, la xifra d'inversió enguany assoleix als 2,5 milions d'euros destinats a 101 entitats socials, que arribaran a 56.519 persones.

Aquesta convocatòria contempla cinc línies d'actuació, entre les quals hi ha la convivència ciutadana intercultural, la gestió de la diversitat, l'èxit escolar, la promoció d'hàbits saludables, la prevenció de la violència, la mediació i la gestió de la diversitat.

Se'n beneficiaran 49 projectes de convivència ciutadana intercultural, gestió de la diversitat, participació social i enfortiment comunitari, que persegueixen promoure la convivència intercultural, la integració i la participació social de les persones, enfortir actituds que promoguin el diàleg entre cultures, el reconeixement mutu dels seus valors i la necessitat de superar prejudicis, estereotips i actituds xenòfobes.

També 20 projectes èxit escolar i implicació familiar en el procés educatiu. Aqués àmbit té com a objectiu promoure la igualtat d'oportunitats, afavorint la implicació de les famílies en el procés educatiu, en col·laboració amb centres educatius i altres recursos socials.

També s'han becat projectes de promoció d'hàbits saludables i prevenció d'addiccions. Es tracta d'iniciatives que treballen en l'educació i prevenció en relació a conductes de risc i hàbits de consum no saludables relacionats amb les drogues, alcohol, sexe, alimentació, etc.

Així mateix, la convocatòria ha reconegut projectes de prevenció de les diverses formes de violència, com la de gènere, sexual, intrafamiliar, en l'entorn escolar, etcètera.