En els darrers dies, dos homes han patit accidents laborals en empreses del polígon industrial de les Preses. Ahir a la tarda un home va quedar agafat per una mà en un corró de l'empresa Cartolot. L'home va ser traslladat amb ambulància a l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. Es tracta d'una fàbrica d'embalatges de cartó. L'accident ha estat qualificat de lleu.

Més greu, però similar, va ser l'accident que va patir un home de 35 anys, el dilluns dia 8 de gener, a l'empresa Hilosa. És una empresa dedicada a la fabricació de fil de color.

L'home va quedar amb la mà atrapada mentre manipulava una màquina. Per tal d'evitar l'amputació, l'home va haver de ser traslladat amb helicòpter a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. L'accident també va tenir lloc a la tarda.

Els accidents van provocar la mobilització de diverses dotacions dels Bombers, d'ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques i d'efectius dels Mossos d'Esquadra.

La intervenció dels bombers en els sinistres laborals consisteix a alliberar les persones atrapades de la manera més segura possible.

Els metges del SEM fan les primeres atencions en el lloc dels fets i preparen el trasllat a les urgències de l'hospital. El protocol estableix que avisin l'hospital. Així, quan l'accidentat entra a urgències és atès en una continuïtat de les atencions rebudes en el lloc dels fets.