11 de gener de 2018
11.01.2018

L'activitat als CAP gironins es dispara un 36% en només una setmana per l'epidèmia de grip

Les urgències a l'hospital d'Olot han incrementat un 70% des de finals de desembre i el servei s'ha "saturat" durant els dies de Nadal

11.01.2018 | 19:05
L´Hospital d´Olot va quedar saturat durant els dies de Nadal.

L'activitat als Centres d'Atenció Primària (CAP) de les comarques gironines durant l'epidèmia de grip ha augmentat un 36% en una setmana. Segons dades facilitades pel Departament de Salut, entre 4 i el 10 de gener han rebut un total de 45.656 visites, moltes d'elles associades a problemes respiratòries.

També en augmentat les visites domiciliàries un 26%. Per contra, l'activitat a les urgències hospitalàries ha baixat un 12%. Per donar resposta al possible increment de visites provocat per la grip, a partir de dilluns obriran 22 llits més al Trueta i 12 a Palamós. Prèviament, ja havien incrementat les places a altres hospitals com els de Figueres, Blanes o Calella.

Un dels punts de la demarcació on la grip ha disparat les visites a urgències és a l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. Des del 23 de desembre, els pacients atesos han augmentat un 70%, amb una mitjana de 170 per dia, una xifra rècord des que el centre va obrir portes ara fa tres anys. Els dies de Nadal el servei va quedar "saturat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit